Een mijlpaal voor de gemeente Meerssen. Uniek in Nederland! Geen enkele andere gemeente in ons land onderhoudt contacten met één partnerstad in elk land van de EU.

Wat heeft dit in de loop der jaren opgeleverd? Uitwisselingen met studenten, muziekgezelschappen, koren, sportverenigingen, seniorenverenigingen etc. Deelname aan feesten, evenementen, sportmanifestaties en congressen over en weer. Meerssen is in diverse regio’s van Europa op een positieve manier op de kaart gezet. En daar gaat het allemaal om. Begrip voor elkaar krijgen en profiteren van ieders ervaring en kennis. Dat het politiek gezien niet altijd klikt staat dit streven niet in de weg.

In de komende maanden gaan wij veel aandacht schenken aan ons jubileum. Onze voorbereidingen zijn in volle gang. We willen voordrachten houden op de diverse basisscholen (gedeeltelijk in samenwerking met de ondernemers van Meerssen). En er lopen projecten met het Stella Maris College. We gaan de Meerssenaren uitnodigen op onze jubileumreceptie die waarschijnlijk in September gaat plaatsvinden. Tevens staat er een internationaal symposium op het programma. Wij gaan dit organiseren in samenwerking met het provinciebestuur die dit jaar de 25e verjaardag van het Verdrag van Maastricht gedenkt.

Via de media blijven wij U op allerhande manieren op de hoogte houden. U bent dus “gewaarschuwd”.