Het project dat door Skofja Loka georganiseerd is heet “Juniors for Seniors – active ageing”. Dit project van Douzelage wordt mede gefinancierd vanuit het EU-programma Citizens, Equality Rights and Values Programme (CERV) en beoogt de solidariteit van jongeren met ouderen te bevorderen.

Van 3 tot 5 september 2020 heeft een voorbereidende bijeenkomst plaatsgevonden in Skofja Loka, waarbij enkele deelnemers aanwezig waren en velen deelnamen via een videoverbinding. Het onderwerp was “Participatory Budgets”. Een tweede bijeenkomst, het startschot van de inhoudelijke sessies, werd in september 2020 eveneens in Skofja Loka georganiseerd. De derde bijeenkomst over de interactie tussen de jongere generaties en de ouderen, werd in augustus 2021 gehouden in Köszeg. En de vierde bijeenkomst over toegankelijkheid en bereikbaarheid voor ouderen werd door Judenburg georganiseerd in september 2021.

De resultaten van deze bijeenkomsten zijn vastgelegd in onderstaand rapporten. De verslagen van de resterende bijeenkomsten zullen binnenkort worden gepubliceerd op deze website. Het totale project is op 27 augustus 2022 op het einde van de General Meeting in Skofja Loka gepresenteerd.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de rapporten te downloaden.