DOUZELAGE SHERBORNE ENGLAND.

Douzelage, Sherborne, Engeland. 

 

Vanuit Milieudefensie Meerssen mocht ik deelnemen aan de Douzelage youth meeting in Sherborne met het thema “wellbeing in nature through music”.

Het was een waar genoegen om deel uit te maken van dit internationale evenement.

Als natuurliefhebber keek ik dan ook erg uit naar de excursies. Die waren dan ook adembenemend.

Kingcombe Meadows staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en beschermde ongerepte natuur. Het gebied omvat weelderige graslanden, kabbelende beekjes, en een divers scala aan planten en dieren. Het is een belangrijk toevluchtsoord voor wilde bloemen, vlinders, vogels en andere inheemse soorten.

RSPB Arne Nature Reserve gelegen aan de prachtige kust van Dorset, dat bekend staat om zijn diverse landschappen, waaronder uitgestrekte heidevelden, bossen en moerassen. Het is de thuisbasis van een overvloed aan vogelsoorten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten zoals de zeearend en de kluut.

We kregen ook een workshop over het onderwerp “wellbeing in nature”. Het is essentieel om jongeren te betrekken bij de natuur en hen te inspireren om onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties.

Maar wat deze ervaring ook bijzonder maakte, waren de ontmoetingen met de mensen vanaf 16 jaar t/m 96 jaren jong. Van het uitwisselen van culturele tradities betreft muziek, jagen, politiek, tot het bespreken van wereldwijde uitdagingen, zoals klimaatverandering, milieu, oorlog en identiteit.

Tijdens mijn bezoek aan de prachtige Jurassic Coast in het zuiden van Engeland, die op de werelderfgoedlijst staat heb ik genoten van een zeer interessant geologisch reservaat. Miljoenen jaren geologie-geschiedenis is hier zichtbaar.

Al met al was de Douzelage bijeenkomst in Sherborne gevuld met warme ontmoetingen, inspirerende gesprekken en prachtige landschappen.

 

Lieve Groetjes, Luna Verhoeven