Deelnemen aan de Bellagio Sky Race – Een verslag

In veel Douzelage-gemeentes worden loopevenementen georganiseerd, zoals ook in onze eigen gemeente Meerssen, waar jaarlijks de marathon plaatsvindt.

De Marathon Meerssen heeft al veel lopers uit verschillende Douzelage-gemeentes mogen verwelkomen, onder andere uit Polen, Frankrijk, België en ook Engeland.
Dit sportief evenement wordt ook door andere Douzelage-gemeentes georganiseerd en zelf heb ik al aan diverse halve marathons meegedaan.

Zo was ik ook benieuwd naar de Bellagio Sky Race, nadat wij een uitnodiging hadden gekregen van onze Italiaanse Douzelage-partner om aan deze loop deel te nemen. Ik had wel van te voren enkele foto’s en een filmpje gezien van de loop en realiseerde mij dat het een behoorlijk zwaar parcours moest zijn met enkele pittige heuveltjes.

Daarom heb ik maar besloten om met de Half Sky Race (15 km) deel te nemen in plaats van de 30 km Sky Race. Achteraf gezien een verstandige beslissing, want het bleek een pittig parcours te zijn waaraan ook drie lopers vanuit de Douzelage-partner Sherborne (UK) deelnamen.

Zondagmorgen om 9.00 uur gingen ongeveer 600 lopers van start vanaf het mooie stadje Bellagio, gelegen aan het Comomeer, direct de eerste helft van de race bergopwaarts over smalle en gladde bergpaadjes, soms lopend en hijgend om eindelijk aan de top te kunnen komen. Daarna dezelfde afstand bergafwaarts over vrij steile rotsachtige paden, niet ongevaarlijk. Na 2½ uur kwam ik eindelijk aan de finish, uitgeput en blij dat ik het helemaal had uitgelopen, opgewacht door mijn vrouw Pascale (die toch wat ongerust was waar ik toch bleef!) en mijn vrienden uit Italië en Engeland.

Noël Vossen