Siret ontpopt zich als “humanitaire hub”

De invasie van Rusland in Oekraïne heeft een grote stroom vluchtelingen op gang gebracht. Al het oorlogsleed dat we zien, maakt veel emoties los. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen meeleven met Oekraïne.
Wij leven in de Douzelage ook intens mee met de Oekraïners. Net zo goed leven we mee met de Russen die hier niet om gevraagd hebben. Deze oorlog kent alleen maar verliezers.
Douzelage Europe en Douzelage Meerssen zijn diep geraakt door de vele acties om de vluchtelingen te helpen en de mensen te ondersteunen.
Meer concreet wordt het als het een van onze partnersteden betreft. Onze partnergemeente Siret in Roemenië wordt nu overspoeld door vluchtelingen uit het nabije Oekraïne. U weet dat Roemenië een arm land is maar men ontvangt in Siret heel hartelijk alle vluchtelingen en helpt hen verder op weg naar opvang bij familie, kennissen en vrienden elders in Europa. Siret is op dit moment een humanitaire hub voor mensen en materialen. Veel vrijwilligers zijn nu al meer dan twee weken meer dan 14-16 uur in de weer. Elke dag komen er veel vluchtelingen naar Siret. En iedere vluchteling heeft een verhaal. Men heeft directe hulp nodig zoals medicijnen, warme kleding, voedsel en drinken.).
De Douzelage gemeenten hebben daarom allen geld gedoneerd zodat men in Siret spullen kan kopen die de vluchtelingen nodig hebben. Zo heeft ook Douzelage Meerssen gedoneerd. Ook u kan doneren aan Siret door een bedrag over te maken op de volgende rekening:
Beneficiary: Asociatia Ortodoxa Sfintii imparati Constantin si Elena
Account: RO57 RNCB 0241 1502 9941 0001
CIF: 36076077
Representative: Gabriela Lazarescu
SWIFT: RNCBROBU
Dagelijks geeft Tibi Rotaru, chairman Douzelage Siret een update op Facebook.
We moeten elkaar in deze moeilijke tijden helpen in Europa.

Irene Raedts-Schreuder, Douzelage Meerssen

Foto hieronder: De president van Roemenië, Klaus Iohannis, bezoekt de vluchtelingenopvang in Siret.