Project “Free Press under Pressure” groot succes

Het project “Free Press under Pressure”, dat van 5 t/m 8 november is georganiseerd in Kasteel Doenrade, is een groot succes geworden. Zeventig jongeren uit 19 verschillende lidstaten hebben de koppen bij elkaar gestoken om oplossingen te zoeken voor het onderscheiden van betrouwbaar nieuws tegen de achtergrond van een veelvoud van ongefundeerde meningen en “fake news”. Het project is opgezet door Douzelage Meerssen in samenwerking met Fontys Pedagogiek, Studio Europa (Universiteit Maastricht), United Nations University (UNU-MERIT), Douzelage Köszeg (HU) en Douzelage Siret (RO). De jongeren hebben maandag 6 november hard gewerkt in zeven workshops om de resultaten dinsdag 7 november, in het Gouvernement in Maastricht, aan elkaar te presenteren. Wij hebben genoten van de energie van de jongeren die enthousiast met elkaar hebben samengewerkt, een prachtvoorbeeld van Europese eenheid. Voor de “Aftermovie”, klik hier.